Meet goalietrainer Karin Sasburg

karinKeepen is ècht een vak en dat geldt voor goalies in elke teamsport. ShutOut is dan ook hartstikke trots om een echte goalietopper met ervaring in veldhockey èn floorball in de coachingstaff te hebben: Karin Sasburg. Karin heeft veel ervaring als keeper en ook als goalietrainer en zet zich vol passie in voor de ShutOut goaliedag 2016.

Sinds 2016 is Karin de keeperstrainer van de Floorball Flames dames en oudste jeugd keepers. Als jong meisje ging ze op hockey en werd ze al snel in de goal gezet. Daar heeft ze geleerd hoe belangrijk het is om de aandacht te hebben van een keeperstrainer. Niet alleen ging haar techniek met sprongen vooruit, ze kreeg ook veel meer plezier in het keepen. En dat is misschien wel het belangrijkste!

In 2016 kwam ze voor de tweede keer in aanraking met floorball en kreeg ze de gelegenheid om haar kennis van het keepersvak over te brengen aan de enthousiaste keepers van de Flames. En het leuke is dat de aandacht voor het keepen ook groeit. We zijn begonnen met twee keepers op de training. Maar nu zijn het er vaak al drie en soms doet er ook nog een vierde mee. Het enthousiasme voor keepen bij de Flames is groot en inmiddels zitten er twee keepers bij de trainingsgroep van het Nationaal damesteam en één keeper in het nationaal jongensteam U16.